W dniach 13 - 15 listopada w
Hali Firmy Targi w Krakowie przy ul. Centralnej odbyły się z wieloletnią
tradycyjną, polskie i międzynarodowe Targi Horeca, Gastrofood, Enoexpo 2013. To
bardzo ważna imprez nie tylko w Krakowie.
Impreza już po raz ostatni odbywała się w starej Hali Firmy Targi w Krakowie. Nowa Hala Expo Kraków będzie zaledwie 500 m od obecnej i rośnie jak na drożdżach. A więc w przyszłym roku już na nowym większym miejscu oraz w lepszych warunkach spotkamy się na tej imprezie.
Zakończone
targi wskazały, że impreza jest potrzebna i konkuruje z internetem. Bo jak
można ocenić smak wina, sera czy kiełbasy bez ich degustacji. Tłumy
odwiedzających tak ludzi z branż jak turystów i mieszkańców Krakowa wskazały,
że zadanie zostało wypełnione.
(zdjęcia
i materiał jest chroniony prawem autorskim)
Impreza już po raz ostatni odbywała się w starej Hali Firmy Targi w Krakowie. Nowa Hala Expo Kraków będzie zaledwie 500 m od obecnej i rośnie jak na drożdżach. A więc w przyszłym roku już na nowym większym miejscu oraz w lepszych warunkach spotkamy się na tej imprezie.
Obok prawie 300 wystawców można było bezpłatnie
uczestniczyć w różnych konferencjach specjalistycznych. Z najciekawszych należy
wymienić:
"Definiowanie,
przygotowanie i przebieg inwestycji hotelarskiej" gdzie przedstawiono:
- Jak wybrać optymalną
działkę, miejsce inwestycji ?
- Jak zaplanować budynek
hotelowy, by trafiał w potrzeby klientów ?
- Jak zaplanować obiekt
oszczędny i przyjazny eksploatacyjnie ?
- Metody realizacji
inwestycji a ryzyka inwestora.
- Techniki i metody doboru
dostawców i wykonawców wnętrz obiektowych i wyposażenia.
Kolejnym ważnym tematem był "Hotel
w trudnych czasach: budowanie sprzedaży i optymalizacja kosztów
działalności" gdzie przedstawiono:
- Kanały dystrybucji i
sprzedaży oferty hotelowej gwarantujące sukces.
- Jakie techniki marketingowe
są skuteczne a jakie nie.
- Na co warto wydawać
pieniądze, a na co szkoda.
- Przegląd hotelowych grup
kosztów operacyjnych: wynagrodzeń pracowniczych, mediów, materiałów, usług
obcych pod kątem możliwości obniżenia lub optymalizacji.
- Szkolenie jak być dobrym
kelnerem.
- Winiarski Blog Roku 2013 -
blogerzy związani tematem winiarskim wymieniali doświadczenia i degustowali
wspaniałe nie tylko zagraniczne wina,
Kolejną konferencją było
poruszenie tematu „Czy warto jeszcze inwestować w hotelarstwo i w jakim
miejscu”.
Do najciekawszych tematów
spotkań był podstawowy kurs „Szkolenie Baristów” czyli jak zostać specem
od parzenia kawy i jak ją przechowywać aby była smaczna.
Polska staje się ważnym
nowym miejsce hodowli winorośli i produkcji smacznego wina. A sery jakie
produkujemy są znane nie tylko w europie. Polski Instytut Winorośli i Wina
zorganizował seminarium pt. Polskie wina i sery zagrodowe - regiony, style,
siedliska.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz