Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 31 sierpnia 2015

Finał 11. Małopolskiego Festiwalu Smaku


Plac Wolnica w Krakowie dniach 29 – 30 sierpnia zamienił się w jarmark najlepszych specjału jakie produkowane są na terenie małopolski. Jak widać ze zdjęć tłumy krakowian i turystów wskazał, że warto było tam przyjść.

Małopolski Festiwal Smaku już przeszedł do historii. W niedzielę 31 sierpnia ogłoszono wyniki.

Tytuł Małopolskiego Smaku 2015 zdobyła kiełbasa sucha krakowska. Jury doceniło niepowtarzalny smak i naturalne składniki, Kto zjadł choć kawałek tej wędliny to stwierdził, że to czyste bez utleniaczy produkt.

Kolejną nagrodą pt. "Smakołyk jak u mamy"  przyznała publiczność Stowarzyszeniu Nowoczesna Gospodyni za tort chlebowy. Kolejny przykład co Polskie i Małopolskie do dobre i wartościowe.

Nagroda dziennikarska powędrowała do Tłoczni Pawłowski za "Pokrzywę w soku Jabłkowym". Kolejny przykład, że nawet małopolska pokrzywa już nie mówiąc o jabłkach są lepszymi produktami niż zagraniczne i z marketów zagranicznych.

W Finale 11. Małopolskiego Festiwalu Smaku o najlepsze małopolskie potrawy i produkty jak np.. miód nektarowo - spadziowy, twarożek rzuchowski, wędzony ekologiczny, udziec indyka, kiełbasa z fasoli Piękny Jaś, pasztet z bobu z dodatkiem sosów czy razowiec lipnicki, pstrąg wędzony z Lipnicy Wielkiej, jak też na zdrowych produktach lody Melba.

Jak podaje Biuro Prasowe Urzędu Województwa Małopolskiego, cytuje:

bohaterem kuchni pod gołym niebem w drugim dniu wielkiego finału był chłodnik z małopolskich buraczków na kefirze, który gotował marszałek Sowa wspólnie z blogerami i szefami kuchni oraz miss Małopolski 2014 Magdaleną Małochleb… .

(zdjęcia i materiał jest chroniony prawem autorskim)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz