Plac Wolnica w Krakowie dniach 29 – 30 sierpnia zamienił się w jarmark najlepszych specjału jakie produkowane są na terenie małopolski. Jak widać ze zdjęć tłumy krakowian i turystów wskazał, że warto było tam przyjść.
Tytuł
Małopolskiego Smaku 2015 zdobyła kiełbasa sucha krakowska. Jury doceniło niepowtarzalny smak i naturalne składniki, Kto zjadł
choć kawałek tej wędliny to stwierdził, że to czyste bez utleniaczy produkt.
Kolejną
nagrodą pt. "Smakołyk jak u mamy" przyznała publiczność Stowarzyszeniu
Nowoczesna Gospodyni za tort chlebowy. Kolejny przykład co Polskie i
Małopolskie do dobre i wartościowe.
Nagroda
dziennikarska powędrowała do Tłoczni Pawłowski za "Pokrzywę w soku
Jabłkowym". Kolejny przykład, że nawet małopolska pokrzywa już nie
mówiąc o jabłkach są lepszymi produktami niż zagraniczne i z marketów
zagranicznych.
W Finale 11.
Małopolskiego Festiwalu Smaku o najlepsze
małopolskie potrawy i produkty jak np.. miód nektarowo - spadziowy,
twarożek rzuchowski, wędzony ekologiczny, udziec indyka, kiełbasa z fasoli
Piękny Jaś, pasztet z bobu z dodatkiem sosów czy razowiec lipnicki, pstrąg
wędzony z Lipnicy Wielkiej, jak też na zdrowych produktach lody Melba.
Jak podaje
Biuro Prasowe Urzędu Województwa Małopolskiego, cytuje:
… bohaterem kuchni pod gołym niebem w drugim dniu
wielkiego finału był chłodnik z małopolskich buraczków na kefirze, który
gotował marszałek Sowa wspólnie z blogerami i szefami kuchni oraz miss
Małopolski 2014 Magdaleną Małochleb… .
(zdjęcia i
materiał jest chroniony prawem autorskim)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz