Stoisko wędliniarskie z legendarnych Podstolic Fot. Henryk Czechowski BINFO Kraków
W piątek 20 grudnia na Rynku
Głównym w Krakowie u stóp pomnika Adama
Mickiewicza ruszył trzech dniowy kiermasz co rocznych Małopolskich smaków
przydatnych na wigilijny i świąteczny stół. W dodatku bez konserwantów.
Mickiewicza ruszył trzech dniowy kiermasz co rocznych Małopolskich smaków
przydatnych na wigilijny i świąteczny stół. W dodatku bez konserwantów.
Ze sceny pod krakowskim
Ratuszem życzenia dla mieszkańców i turystów
życzenia przesłali:
życzenia przesłali:
- Pan Andrzej Harężlak Wicewojewoda
Małopolski
- Pani Róża Gräfin von Thun und Hohenstein Poseł w UE
Na kilkunastu stoiskach
zaprezentowano świeże produkty, które są znane nie tylko w małopolscy. Kiermasz
nie mógł się odbyć bez takich między innymi
produktów jak:
- prosto z Podhala oscypki
owcze, a nie jakieś podróby,
- wędliny Firmy Gawor z pod
wielickich Podstolic, które czuć były, że wędzono na drewnie a nie sztucznie,
- wędliny z pod krakowskich
Liszek gdzie powstaje oryginalna kiełbasa lisiecka,
- ekologiczne miody z
małopolskich pasiek,
- jaja od kur z wolnego
wybiegu,
Tradycyjnie w imieniu Poczty
Polskiej stoisko wystawił Urząd Pocztowy Kraków 1 z ul. Westerplatte w
Krakowie. Na stoisku obok świątecznych kartek, można było zakupić numizmaty,
filatelistyczne bestsellery. Dodatkowo na miejscu była skrzynka pocztowa i bez
biegania na pocztę można było wysyłać życzenia i wszelką korespondencje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz