Od piątku 30 marca Krakowski Rynek Główny zaprasza na kolejne tradycyjne „Targi Wielkanocne”. Impreza będzie trwała do 9 kwietnia.
Główną atrakcją będzie organizowany przez Urząd Marszałkowski „ Małopolski Festiwal Smaku”, który od piątku do niedzieli zapromuje ekologiczną żywność z regionu. Na straganach i stoiskach będzie wiele smakowitości wyprodukowanych na terenie małopolski.
Będzie możliwość nie tylko spróbować ale kupić: żurek wielkanocny z jajem, jaja serwowane na różne tylko znane gospodyniom sposoby, małopolskie wędliny z kiełbasą Lisiecką na czele.
Smakowite suszone śliwki wyprodukowane przez gospodynie z Lokalnej Grupy Działania "Na śliwkowym Szlaku” z Iwkowej .
Kolejne wielkanocne rarytasy to miody Bartnickie, wyroby mleczarskie bez dodatków.
Oczywiście nie zabraknie kiszonej kapusty, ogórków , różnego rodzaju chrzanu i smaczne jabłka z małopolskich sadów.
Na kiermaszu nie zabraknie wspaniałych ciast, mazurków i kołaczy oraz prawdziwego pieczywa bez spulchniaczy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz